Rozpis:
- 1 kapusta (cca 750 g)
- 150 g libové slaniny nebo uzeného masa
- 400 g vepřové plece
- 1 vejce
- 1 menší cibule
- česnek, sůl, pepř, kmín
- 3 lžíce polohrubé mouky
- strouhanka podle potřeby (cca 200 g)
Na obalení:
- olej na smažení
- hladká mouka , vejce, strouhanka
Postup:
Kapustu omyjeme, pokrájime na větší kusy, vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme do poloměkka. Po zchladnutí vymačkáme vodu a kapustu umeleme spolu s masem, česnekem a cibulí. Přidáme polohrubou mouku, vejce, koření a podle potřeby strouhanku. Promícháme a uděláme karbanátky. Obalujeme v klasickém trojobalu a smažíme pozvolna na oleji.
Podáváme s různě upravenými bramborami nebo s pečivem.
Žádné komentáře:
Okomentovat