17 října 2015

Kapustové karbanátky

Rozpis:
  • 1 kapusta (cca 750 g)
  • 150 g libové slaniny nebo uzeného masa
  • 400 g vepřové plece
  • 1 vejce
  • 1 menší cibule
  • česnek, sůl, pepř, kmín
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • strouhanka podle potřeby (cca 200 g)
Na obalení:
  • olej na smažení
  • hladká mouka , vejce, strouhanka 


Postup:
Kapustu omyjeme, pokrájime na větší kusy, vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme do poloměkka. Po zchladnutí vymačkáme vodu a kapustu umeleme spolu s masem, česnekem a cibulí. Přidáme polohrubou mouku, vejce, koření a podle potřeby strouhanku. Promícháme a uděláme karbanátky. Obalujeme v klasickém trojobalu a smažíme pozvolna na oleji.
Podáváme s různě upravenými bramborami nebo s pečivem.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání