Rozpis piškot:
- 3 vejce
- 60 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 60 g polohrubé mouky
- 3/4 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžíce oleje
Jahodový piškot:
- 2 vejce
- 40 g cukru krupice
- 20 g polohrubé mouky
- 1 sáček jahodového pudinku
- 3/4 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžíce oleje
Krém:
- 300 ml mléka
- 70 g másla
- 30 - 50 g cukru krupice
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 100 g jahodového džemu
- 100 ml punče
- 2 lžíce jahodového sirupu
Na dohotovení:
- 1/2 sáčku práškové citronové polevy (od Vitany)
- gelová barva
- motýlci na ozdobení
Postup:
Na světlý korpus vyšleháme vejce s cukry do husté pěny. Vmícháme mouku s kypřícím práškem a olej. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 10 minut. Sundáme z plechu a necháme na papíru zchladnout, potom papír odtrhneme.
Na jahodový korpus vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny. Vmícháme mouku s kypřícím práškem, pudinkem a olejem. Pečeme stejně jako světlý korpus.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Vyšleháme máslo a věšleháme do něj pudink.
Světlý korpus přeložíme na čistý pečící papír. Povrch potřeme džemem, položíme jahodový korpus a pokapeme směsí punče smíchaného se sirupem. Potřeme krémem a pomocí papíru stočíme do rolády. Roládu zabalíme pevně do papíru a necháme v ledničce ztuhnout.
Práškovou polevu zředíme několika kapkami vody a obarvíme gelovou barvou. Polevou přestříkáme roládu a dozdobíme motýlky.
Inspirace: Tina - upraveno
Žádné komentáře:
Okomentovat