29 září 2015

Punčová roláda

Rozpis piškot:
  • 3 vejce
  • 60 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 60 g polohrubé mouky
  • 3/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžíce oleje
Jahodový piškot:
  • 2 vejce
  • 40 g cukru krupice
  • 20 g polohrubé mouky
  • 1 sáček jahodového pudinku
  • 3/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžíce oleje
Krém:
  • 300 ml mléka
  • 70 g másla
  • 30 - 50 g cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 100 g jahodového džemu
  • 100 ml punče
  • 2 lžíce jahodového sirupu
Na dohotovení:
  • 1/2 sáčku práškové citronové polevy (od Vitany)
  • gelová barva
  • motýlci na ozdobení
Postup:
Na světlý korpus vyšleháme vejce s cukry do husté pěny. Vmícháme mouku s kypřícím práškem a olej. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 10 minut. Sundáme z plechu a necháme na papíru zchladnout, potom papír odtrhneme.
Na jahodový korpus vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny. Vmícháme mouku s kypřícím práškem, pudinkem a olejem. Pečeme stejně jako světlý korpus.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém, který necháme za stálého míchání vychladnout. Vyšleháme máslo a věšleháme do něj pudink.
Světlý korpus přeložíme na čistý pečící papír. Povrch potřeme džemem, položíme jahodový korpus a pokapeme směsí punče smíchaného se sirupem. Potřeme krémem a pomocí papíru stočíme do rolády. Roládu zabalíme pevně do papíru a necháme v ledničce ztuhnout.
Práškovou polevu zředíme několika kapkami vody a obarvíme gelovou barvou. Polevou přestříkáme roládu a dozdobíme motýlky.
Inspirace: Tina - upraveno




Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...