Rozpis piškot:
- 3 vejce
- 80 g cukru krupice
- 100 g polohrubé mouky
- 20 g kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžíce teplé vody
- 1 lžíce oleje
Krém:
- 2 tučné tvarohy ve vaničce
- 500 g hustého jogurtu
- 150 - 180 g cukru (podle chuti)
- 1 vanilkový cukr
- 30 g jemně strouhaného kokosu
- 75 g ztužovače za studena (1,5 balíčku)
- cca 300 g ovoce (použila jsem maliny, ostružiny, hroznové víno, meruňkový a višňový kompot)
- ovoce na zdobení
- želatinová poleva
Postup:
Celá vejce ušleháme s cukrem do pěny, přišleháme vodu a olej. Nakonec vmícháme přesátou mouku s kakaem a práškem do pečiva. Těsto nalijeme do formy o průměru 28 cm, vystříkané olejem ve spreji nebo vymazané a vysypané jemnou strouhankou. Upečeme v troubě vyhráté na 190°C. Upečený piškot necháme na mřížce vychladnout a vložíme ho zpět do umyté formy.
Na krém vyšleháme uvedené ingredience a nakonec vmícháme ztužovač připravený podle návodu na obalu. Polovinu hotového krému natřeme na piškot, poklademe kousky nebo celým ovocem (podle velikosti) a potřeme zbytkem krému.
Povrch ozdobíme ovocem a zalijeme želatinou. Necháme v ledničce ztuhnout a vychladit.
Žádné komentáře:
Okomentovat