19 srpna 2015

Dušené kotlety se zeleninou

Rozpis:
  • 3 vepřové kotlety
  • 30 - 50 g másla
  • 2 lžíce oleje
  • 2 malé cukety
  • 2 - 3 mrkve
  • 1 cibule
  • 3 - 4 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 3 - 4 rajčata
  • sůl, pepř
  • 3 - 4 snítky tymiánu
Postup:
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánví s máslem a olejem. Mírně podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka. Potom maso uložíme na teplé místo - bude použito až při servírování. Na pánev do výpeku dáme cibuli nakrájenou na malé klínky, česnek pokrájený na plátky a chvilku orestujeme. Postupně vkládáme nakrájenou mrkev, cuketu a papriku. Zeleninu osolíme, opepříme a přidáme lístky tymiánu. Nakonec dáme nakrájená oloupaná rajčata a ještě chvilku podusíme - zelenina musí zůstat křupavá.
Podáváme s dušenými kotletami a vařenými brambory. Povrch zeleniny můžeme posypat strouhaným parmezánem.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání