18 července 2015

Meruňkové čatní s citronem


Rozpis:
  • 700 g meruněk
  • 40 g zázvoru
  • 1 velký citron
  • 4 stroužky česneku
  • 2 velké cibule
  • cca 4 feferony (podle velikosti a chuti)
  • 200 g cukru
  • 60 ml octa
  • 1 lžička hrubě mletého pepře
  • sůl
  • Gelfix Super
Postup:
Omyté meruňky vypeckujeme, nakrájíme na kousky a dáme do kastrolu. Přidáme nakrájený oloupaný citron, drobně pokrájený zázvor, feferony, cibuli a na plátky nakrájený česnek. Osolíme, opepříme, podlijeme octem a za stálého míchání vaříme, až budou meruňky téměř rozvařené. Smícháme cukr s Gelfixem, nasypeme do kastrolu a povaříme alespoň 3 minuty. Horké plníme do skleniček, uzavřeme a obrátíme na 5 - 10 minut dnem vzhůru.
Inspirace: z internetu - upraveno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání