- 700 g meruněk
- 40 g zázvoru
- 1 velký citron
- 4 stroužky česneku
- 2 velké cibule
- cca 4 feferony (podle velikosti a chuti)
- 200 g cukru
- 60 ml octa
- 1 lžička hrubě mletého pepře
- sůl
- Gelfix Super
Postup:
Omyté meruňky vypeckujeme, nakrájíme na kousky a dáme do kastrolu. Přidáme nakrájený oloupaný citron, drobně pokrájený zázvor, feferony, cibuli a na plátky nakrájený česnek. Osolíme, opepříme, podlijeme octem a za stálého míchání vaříme, až budou meruňky téměř rozvařené. Smícháme cukr s Gelfixem, nasypeme do kastrolu a povaříme alespoň 3 minuty. Horké plníme do skleniček, uzavřeme a obrátíme na 5 - 10 minut dnem vzhůru.
Inspirace: z internetu - upraveno.
Žádné komentáře:
Okomentovat