22 července 2015

Italské těstoviny podle Růženky

Rozpis:

  • 160 g těstovin
  • 180 g malých cuket
  • 2 stroužky česneku
  • 2 zralá oloupaná rajčata
  • 100 g tučného tvarohu (Ricoty)
  • 50 g parmezánu
  • sůl, pepř
  • olej, bazalka
Postup:
Nejprve si spaříme, oloupáme a drobně posekáme rajčata. Stroužky česneku rozmáčkneme a osmahneme na pánvi s olejem. Vložíme drobně pokrájené cukety a zprudka opékáme do zlatava, aby cuketa zůstala křupavá. Vyjmeme česnek. Do větší mísy dáme tvaroh, 1 - 2 lžíce parmezánu, rajčata, osolíme, opepříme a zamícháme. Nakonec přidáme uvařené těstoviny, které pouze zcedíme a neproplachujeme, cuketu a vrchovatou lžíci pokrájené bazalky. Dobře promícháme a podáváme na povrchu posypané parmezánem.
Z tohoto množství jsou 2 porce.
Inspirace: Růženky blog





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání