24 července 2015

Okurková limonáda

Rozpis:
  • 1 větší okurka (cca 300 g)
  • 1 - 2 citrony
  • 3 lžíce třtinového cukru nebo med, případně bílý cukr
  • cca 700 ml vody
  • ledové kostky
Postup:
Okurku (nejlépe skleníkovou - má menší semeník) oloupeme, nastrouháme, přilijeme cca 100 ml vody a tyčovým mixérem rozšleháme. Přidáme podle chuti třtinový cukr a šťávu z citronů. Dolijeme zbytek vody, promícháme a vložíme do chladničky proležet, nejlépe do druhého dne. Vychlazenou limonádu můžeme přecedit, ale je dobrá i necezená. Nalijeme do sklenic, přidáme kostky ledu a podáváme. Pro obměnu můžeme do limonády před chlazením vmíchat i na drobno pokrájený meloun.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání