15 července 2015

Indické meruňkové čatní

Rozpis:
  • 1 kg meruněk
  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule (nejlépe červené)
  • 1/2 hrnku rozinek
  • 6 lžic vinného nebo jablečného octa
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 3 feferonky kulaté bez jadérek
  • 1 neplná lžička kurkumy
  • 1 neplná lžička římského kmínu
  • 1 lžička koriandru (koření)
Postup:
Meruňky omyjeme, vypeckujeme a drobně pokrájíme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme na chvilku zarestovat koření. Koriandr a římský kmín utřeme ve hmoždíři. Nasypeme meruňky, cukr, nalijeme ocet a vaříme. Když jsou meruňky téměř rozvařené, přidáme rozinky a krátce je povaříme. Rozinky jsem dávala podle původního receptu spolu s meruňkami, ale je vhodnější je dát až nakonec - zůstanou tužší.
Čatní plníme horké do skleniček, uzavřeme víčkem a obrátíme na několik minut dnem nahoru.
Inspirace: z internetu - upraveno.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání