13 července 2015

Meruňkové čatní

Rozpis:
  • 2 kg meruněk
  • 4 velké cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 200 ml cukru
  • 150 ml octa
  • 2 lžíce soli
  • 1,5 - 2 lžičky pálivé papriky
  • 2 lžičky kari koření
  • 6 lžic rozinek
Postup:
Omyté vypeckované meruňky nakrájené na kousky vložíme do kastrolu. Přidáme pokrájený česnek a cibuli, dusíme do zhoustnutí. Potom přidáme ocet, cukr, sůl, kari, rozinky a podle chuti pálivou papriku. Chvíli povaříme a horké plníme do skleniček. Uzavřeme víčkem a na 5 - 10 minut skleničky obrátíme dnem nahoru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání