Rozpis:
- 5 vajec
- 120 g moučkového cukru
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžíce solamylu
- 400 ml šlehačky
Postup:
Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny a rozdělíme ji na dva díly. Do menší části vmícháme solamyl, do větší části prosáté kakao. Oba druhy těsta vlijeme na plech s pečícím papírem, který jsme postříkali olejem ve spreji. Těsta se musí uprostřed spojit. Piškot pečeme v troubě vyhřáté na 190°C 8 - 10 minut. Upečený plát necháme vychladnout a potřeme ušlehanou šlehačkou. Trochu šlehačky si necháme na zdobení. Pomocí pečícího papíru plát stočíme do rolády. Zbytek šlehačky vložíme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a roládu dozdobíme. Před podáváním necháme roládu alespoň 2 hodiny v ledničce vychladit.
Žádné komentáře:
Okomentovat