Rozpis těsto:
- 500 g hladké mouky
- 1 sáček sušeného droždí
- 1 lžíce cukru krupice
- 1 vejce
- 250 ml vlažného mléka
- 100 g sádla
- 1 lžička soli
Náplň a dohotovení:
- 300 g mraženého špenátu
- 50 ml smetany na vaření
- 20 g másla
- 20 g hladké mouky
- mletý pepř, sůl
- 150 - 200 g plátků šunky
- 150 g plátků sýra (Gouda)
- vejce na potření
- sezamová semínka na posypání
- mouka na vyvalování
Postup:
Do mísy nasypeme mouku a vmícháme sušené droždí. Přidáme sůl, cukr, vejce, mléko, rozpuštěné sádlo a vypracujeme hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a těsto necháme vykynout.
Špenát se smetanou přivedeme k varu, vmícháme jíšku z másla a mouky a krátce povaříme.Ochutíme solí a pepřem, odstavíme a necháme vychladnout.
Těsto vyválíme na plát silný cca 0,5 cm a rozkrájíme na tři dlouhé pruhy. Do středu každého plátu položíme proužky z plátkové šunky, na ní proužky z plátkového sýra a nakonec navrstvíme špenát. Naplněný plát na vrchu spojíme (uzavřeme náplň) a dobře prsty přimáčkneme. Prameny spleteme do copu a konce pevně přitiskneme. Cop přendáme na plech s pečícím papírem. Potřeme vejcem a posypeme sezamovými semínky. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 35 minut.
Inspirace: Tina.
Žádné komentáře:
Okomentovat