02 června 2015

Slaný cop se špenátem a šunkou

Rozpis těsto:
  • 500 g hladké mouky
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 vejce
  • 250 ml vlažného mléka
  • 100 g sádla
  • 1 lžička soli
Náplň a dohotovení:
  • 300 g mraženého špenátu
  • 50 ml smetany na vaření
  • 20 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • mletý pepř, sůl
  • 150 - 200 g plátků šunky
  • 150 g plátků sýra (Gouda)
  • vejce na potření
  • sezamová semínka na posypání
  • mouka na vyvalování
Postup:
Do mísy nasypeme mouku a vmícháme sušené droždí. Přidáme sůl, cukr, vejce, mléko, rozpuštěné sádlo a vypracujeme hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a těsto necháme vykynout.
Špenát se smetanou přivedeme k varu, vmícháme jíšku z másla a mouky a krátce povaříme.Ochutíme solí a pepřem, odstavíme a necháme vychladnout.
Těsto vyválíme na plát silný cca 0,5 cm a rozkrájíme na tři dlouhé pruhy. Do středu každého plátu položíme proužky z plátkové šunky, na ní proužky z plátkového sýra a nakonec navrstvíme špenát. Naplněný plát na vrchu spojíme (uzavřeme náplň) a dobře prsty přimáčkneme. Prameny spleteme do copu a konce pevně přitiskneme. Cop přendáme na plech s pečícím papírem. Potřeme vejcem a posypeme sezamovými semínky. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 35 minut.
Inspirace: Tina.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání