Rozpis piškot:
- 4 vejce
- 140 g cukru krupice
- 140 g polohrubé mouky
Krém:
- 500 g mascarpone
- 250 g tučného tvarohu ve vaničce
- 250 ml smetany ke šlehání
- cca 6 lžic moučkového cukru
- 400 g jahod
- 18 ks cukrářských piškotů
- Amareto
Postup:
Ušleháme celá vejce s cukrem do husté pěny a vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem postříkaným olejem ve spreji. Upečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 10 minut. Po vychladnutí plát stáhneme z papíru a překrojíme v polovině.
Vyšleháme mascarpone s tvarohem a cukrem a zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku.
Piškotový plát potřeme částí krému, narovnáme piškoty, které potřeme amaretem a na ně opět natřeme krém. Poklademe jahodami pokrájenými na menší kousky a zakryjeme vrstvou krému. Zaklopíme druhou částí piškotového plátu a potřeme zbytkem krému.
Necháme v ledničce do druhého dne proležet. Podáváme posypané kakaem nebo zdobené.
Žádné komentáře:
Okomentovat