05 června 2015

Jemný jahodový dezert

Rozpis:
  • 250 g čerstvých jahod
  • 120 g cukru moučky
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 240 g bílého jogurtu
  • 250 ml smetany na šlehání
  • 1 želatinový ztužovač za studena
  • 100 ml vlažné vody
  • kulaté piškoty
  • jahody na dozdobení
Postup:
Jahody, cukr a citronovou šťávu důkladně rozmixujeme. Přimícháme bílý jogurt. Šlehačku vyšleháme dotuha. Do menší misky nasypeme ztužovač, za stálého míchání zalijeme vlažnou vodou a metličkou šleháme cca půl minuty. Takto připravený ztužovač vmícháme do jahodového pyré a nakonec zlehka vmícháme připravenou šlehačku.
Chlebíčkovou formu vyložíme potravinářskou fólií a na dno poklademe piškoty. Zalijeme třetinou připraveného krému, pokryjeme piškoty a takto pokračujeme do spotřebování krému. Zakončíme vrstvou piškotů. Zlehka přikryjeme fólií a vložíme na několik hodin do ledničky. Před podáváním dezert vyklopíme na tác, sejmeme fólii a dozdobíme plátky jahod.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání