Rozpis:
- 250 g čerstvých jahod
- 120 g cukru moučky
- šťáva z 1/2 citronu
- 240 g bílého jogurtu
- 250 ml smetany na šlehání
- 1 želatinový ztužovač za studena
- 100 ml vlažné vody
- kulaté piškoty
- jahody na dozdobení
Postup:
Jahody, cukr a citronovou šťávu důkladně rozmixujeme. Přimícháme bílý jogurt. Šlehačku vyšleháme dotuha. Do menší misky nasypeme ztužovač, za stálého míchání zalijeme vlažnou vodou a metličkou šleháme cca půl minuty. Takto připravený ztužovač vmícháme do jahodového pyré a nakonec zlehka vmícháme připravenou šlehačku.
Chlebíčkovou formu vyložíme potravinářskou fólií a na dno poklademe piškoty. Zalijeme třetinou připraveného krému, pokryjeme piškoty a takto pokračujeme do spotřebování krému. Zakončíme vrstvou piškotů. Zlehka přikryjeme fólií a vložíme na několik hodin do ledničky. Před podáváním dezert vyklopíme na tác, sejmeme fólii a dozdobíme plátky jahod.
Žádné komentáře:
Okomentovat