Rozpis piškot:
- 3 vejce
- 90 g cukru
- 100 g hladké mouky
- 20 g škrobu (Maizena)
Krém:
- 300 g mascarpone
- 200 g tučného tvarohu (ve vaničce)
- 1 vanilkový cukr
- cukr moučka podle chuti
- jahodový džem
- strouhaná čokoláda
Postup:
Ušleháme cukr s vejci do husté pěny. Přidáme mouku prosátou se škrobem a zlehka zamícháme. Těsto nalijeme do koláčové formy vymazané máslem a vysypané jemnou strouhankou. Upečeme v troubě vyhřáté na 160 - 170°C cca 15 minut. Upečený piškot necháme ve formě chvilku stát a potom ho přendáme na mřížku vychladnout.
Vychladlý piškot potřeme jahodovým džemem. Mascarpone vyšleháme s tvarohem a cukry. Pomocí cukrářského sáčku s ozdobným nástavcem naneseme krém na piškot s džemem a povrch posypeme strouhanou čokoládou. Před podáváním necháme v ledničce vychladit.
Žádné komentáře:
Okomentovat