17 dubna 2015

Rychlý koláč s jahodovou zavařeninou

Rozpis piškot:
  • 3 vejce
  • 90 g cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 20 g škrobu (Maizena)
Krém:
  • 300 g mascarpone
  • 200 g tučného tvarohu (ve vaničce)
  • 1 vanilkový cukr
  • cukr moučka podle chuti
  • jahodový džem
  • strouhaná čokoláda
Postup:
Ušleháme cukr s vejci do husté pěny. Přidáme mouku prosátou se škrobem a zlehka zamícháme. Těsto nalijeme do koláčové formy vymazané máslem a vysypané jemnou strouhankou. Upečeme v troubě vyhřáté na 160 - 170°C cca 15 minut. Upečený piškot necháme ve formě chvilku stát a potom ho přendáme na mřížku vychladnout.
Vychladlý piškot potřeme jahodovým džemem. Mascarpone vyšleháme s tvarohem a cukry. Pomocí cukrářského sáčku s ozdobným nástavcem naneseme krém na piškot s džemem a povrch posypeme strouhanou čokoládou. Před podáváním necháme v ledničce vychladit.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání