21 dubna 2015

Obložené slaninové dalamánky

Rozpis:
  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml vlažné vody
  • 30 g droždí
  • 1/2 lžičky cukru
  • 150 g drobně pokrájené slaniny
  • 100 g strouhaného sýra
  • 50 g mandlových lupínků
  • 2 lžíce sekané petržele
  • 1 vejce
  • vrchovatá lžička soli
  • sezamová nebo jiná semínka
Na obložení:
  • 200 g pomazánkového másla
  • šunka nebo šunkový salám
  • hlávkový nebo ledový salát
  • červená paprika , okurka
Postup:
Do mísy prosijeme mouku, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, zalijeme troškou vlažné vody a necháme vzejít kvásek. Přidáme ostatní ingredience a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto prohněteme na vále, nakrájíme na kousky cca 30g. Z nich vytvarujeme dalamánky - kuličky. Vložíme na plech s pečícím papírem nebo fólií, necháme je opět chvíli nakynout, potřeme vodou a posypeme sezamem nebo jinými semínky. Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C cca 20 minut. Vychladlé dalamánky prořízneme, potřeme pomazánkovým máslem, naplníme salátem, šunkou, okurkou a paprikou.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání