29 dubna 2015

Ořechový dort s karamelovým krémem

Rozpis piškot:
  • 6 vajec

  • 180 g cukru krupice
  • 180 g polohrubé mouky
  • 60 g strouhaných ořechů
  • 3 lžíce vlažné vody
  • 1 lžíce oleje
Krém:
  • 300 g másla
  • 300 ml mléka
  • 1 vanilkový pudinkový prášek
  • 1 plechovka svařeného Salka
  • tuk a strouhanka na formu
  • džem na potření korpusu
  • mleté ořechy na bok dortu
  • čokoláda na vaření cca 50 g
  • čokoládová srdíčka na dozdobení

Postup:
Bílky ušleháme dotuha, přidáme cukr a šleháme do jeho rozpuštění. Postupně zašleháme žloutky, olej a vodu. Nakonec ručně vmícháme mouku a ořechy. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 - 170°C cca 40 minut. Propečení můžeme vyzkoušet špejlí. Upečený korpus necháme po vyndání z trouby chvilku stát, potom ho překlopíme na mřížku a necháme vychladnout.
Na krém si svaříme z mléka a pudinkového prášku nesladký pudink. Do ušlehaného másla přišleháme vychladlý pudink a Salko svařené den předem (2 hodiny ve vodní lázni). Krém vyšleháme a část si odložíme na zdobení a potření povrchu.
Korpus dvakrát prokrojíme, spodní díl potřeme džemem a krémem, přiložíme prostřední díl, opět potřeme krémem a přiklopíme vrchním dílem korpusu. Celý dort potřeme krémem, boky posypeme ořechy a dort necháme v ledničce vychladit. Dozdobíme cukrářským sáčkem okraj dortu. Čokoládu rozpustíme, vlažnou polijeme vrch dortu a než čokoláda zatuhne, dozdobíme srdíčky.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...