12 dubna 2015

Lasagne se špenátem a uzeným masem

Rozpis:
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
  • olej
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 400 g mraženého sekaného špenátu
  • 300 g masa z uzených žebírek
  • 120 g strouhaného sýra (Gouda)
  • 9 plátků lasagní
Postup:
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a rozšleháme. Bešamel asi 6 minut povaříme a dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme lisovaný česnek a špenát. Podusíme do vydušení vody, dochutíme solí, pepřem a necháme zchladnout. Na dno nepatrně olejem vymazaného pekáčku rozetřeme trochu bešamelu. Položíme 3 plátky lasagní, poklademe 1/2 špenátu, posypeme 1/3 strouhaného sýra a 1/2 pokrájeného masa z vařených uzených žebírek. Potřeme bešamelem, opět dáme lasagne, špenát, sýr, maso a lasagne. Navrch potřeme zbytkem bešamelu a posypeme sýrem. Zapečeme v troubě vyhřáté na 170°C 40 - 45 minut. Hotové necháme asi 10 minut stát a podáváme.
Z tohoto množství připravíme 4 - 6 porcí.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání