Rozpis:
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 500 ml mléka
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- olej
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 400 g mraženého sekaného špenátu
- 300 g masa z uzených žebírek
- 120 g strouhaného sýra (Gouda)
- 9 plátků lasagní
Postup:
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a rozšleháme. Bešamel asi 6 minut povaříme a dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme lisovaný česnek a špenát. Podusíme do vydušení vody, dochutíme solí, pepřem a necháme zchladnout. Na dno nepatrně olejem vymazaného pekáčku rozetřeme trochu bešamelu. Položíme 3 plátky lasagní, poklademe 1/2 špenátu, posypeme 1/3 strouhaného sýra a 1/2 pokrájeného masa z vařených uzených žebírek. Potřeme bešamelem, opět dáme lasagne, špenát, sýr, maso a lasagne. Navrch potřeme zbytkem bešamelu a posypeme sýrem. Zapečeme v troubě vyhřáté na 170°C 40 - 45 minut. Hotové necháme asi 10 minut stát a podáváme.
Z tohoto množství připravíme 4 - 6 porcí.
Žádné komentáře:
Okomentovat