08 dubna 2015

Játrový sýr v oříškovém obalu

Rozpis:
  • 200 - 250 g játrového sýra
  • 20 g strouhaných lískových oříšků
  • 20 g strouhaných vlašských ořechů
  • 40 g strouhanky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • olej na smažení
Postup:
Strouhané vlašské ořechy smícháme se strouhanými lískovými ořechy, strouhankou a osolíme. Játrový sýr nakrájíme na čtyři plátky a pečlivě obalíme v rozšlehaném vajíčku a oříškové směsi (nejlépe 2 x). Na mírné vrstvě oleje opečeme "sýrové řízečky" dozlatova a přendáme na ubrousek odsát přebytečný olej.
Podáváme s různě upravenými bramborami nebo se zeleninou.




1 komentář:

  1. Játrový sýr mám ráda, ale nikdy mě nenapadlo ho smažit. Určitě zkusím. Alena

    OdpovědětVymazat

Přání