Rozpis:
- 200 - 250 g játrového sýra
- 20 g strouhaných lískových oříšků
- 20 g strouhaných vlašských ořechů
- 40 g strouhanky
- 1 vejce
- špetka soli
- olej na smažení
Postup:
Strouhané vlašské ořechy smícháme se strouhanými lískovými ořechy, strouhankou a osolíme. Játrový sýr nakrájíme na čtyři plátky a pečlivě obalíme v rozšlehaném vajíčku a oříškové směsi (nejlépe 2 x). Na mírné vrstvě oleje opečeme "sýrové řízečky" dozlatova a přendáme na ubrousek odsát přebytečný olej.
Podáváme s různě upravenými bramborami nebo se zeleninou.
Játrový sýr mám ráda, ale nikdy mě nenapadlo ho smažit. Určitě zkusím. Alena
OdpovědětVymazat