02 března 2015

Vepřová plec na houbách

Rozpis:
  • 750 - 800 g vepřové plece
  • 30 g másla
  • 3 lžíce oleje
  • 2 střední cibule
  • 3 - 4 lžíce drcených sušených hub
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • sůl, pepř
  • hladká mouka
Postup:
Vepřové maso nakrájíme na plátky a přes potravinářskou fólii naklepeme. Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a na másle s olejem opečeme do zlatava. Plátky vyjmeme na talíř, na výpeku osmahneme cibuli, plátky opět vrátíme do pánve, přidáme drcené houby a zalijeme horkou vodou. Přidáme mletý kmín a dosolíme. Za občasného zamíchání dusíme do změknutí, popřípadě dusíme v papiňáku. Pokud je potřeba, omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a povaříme. Když plátky dobře v mouce obalíme, zahuštění není už potřeba.
Příloha: rýže, těstoviny, knedlíky,...





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání