Rozpis:
- 750 - 800 g vepřové plece
- 30 g másla
- 3 lžíce oleje
- 2 střední cibule
- 3 - 4 lžíce drcených sušených hub
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- sůl, pepř
- hladká mouka
Postup:
Vepřové maso nakrájíme na plátky a přes potravinářskou fólii naklepeme. Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a na másle s olejem opečeme do zlatava. Plátky vyjmeme na talíř, na výpeku osmahneme cibuli, plátky opět vrátíme do pánve, přidáme drcené houby a zalijeme horkou vodou. Přidáme mletý kmín a dosolíme. Za občasného zamíchání dusíme do změknutí, popřípadě dusíme v papiňáku. Pokud je potřeba, omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a povaříme. Když plátky dobře v mouce obalíme, zahuštění není už potřeba.
Příloha: rýže, těstoviny, knedlíky,...
Žádné komentáře:
Okomentovat