06 března 2015

Medvídci s mandlí


Rozpis:
  • 380 g hladké mouky
  • 250 g másla (hery)
  • 120 g cukru moučky
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 1 vejce
  • špetka strouhané citronové kůry
  • mandle, kakao
Postup:
Na vál prosijeme mouku, přidáme cukry, máslo, vejce, citronovou kůru a zaděláme hladké těsto, které necháme v chladničce cca hodinu odpočinout. Z těsta vyválíme plát, tloušťku zvolíme podle velikosti formičky. Vyvalovala jsem plát silný 3 mm, vykrajovala formičkou 8 cm vysokou. Medvídky přendáme na plech s pečícím papírem, naznačíme si špejlí oči, pro čumáček uděláme do těsta dírku a do ní vložíme kuličku z těsta. Doprostřed tělíčka vložíme mandli a přitlačíme na ni obě packy. Ze zbytků těsta můžeme vytvarovat rohlíčky nebo dát medvídkům do náruče jiné vykrojené a popřípadě kakaem obarvené tvary místo mandlí. Vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme cca 15 minut.
Inspirace: Albert - pekla jsem medvídky z lineckého těsta. S těstem uvedeným v časopise se špatně pracovalo - lámalo se.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání