22 března 2015

Špízy z vepřových líček


Rozpis:
  • 5 vepřových líček
  • 15 - 20 kousků anglické slaniny
  • 15 -20 kousků červené a žluté papriky
  • 1 velká cibule
  • grilovací nebo jiné pikantní koření
  • sůl, 2 lžíce sójové omáčky
  • 3 - 4 lžíce oleje na pánev
  • 3 špejle
Postup:
Vepřová líčka omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Okořeníme medvědím grilem nebo jiným pikantním kořením. Na špejle střídavě napichujeme kousky masa, anglické, cibule a paprik. Špízy zprudka opečeme na horkém oleji, podlijeme asi 200 ml horké vody nebo vývaru a přidáme 2 lžíce sójové omáčky. Dusíme pod pokličkou do změknutí masa a podle potřeby podléváme. Nakonec necháme vodu vysmahnout .



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání