20 března 2015

Jablečný koláč s drobenkou

Rozpis těsto:
  • 250 g měkkého tvarohu

  • 180 g másla
  • 180g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 vejce
Drobenka:
  • 80 g hrubé mouky
  • 80 g cukru krupice
  • 50 g másla
  • 1/2 lžička mleté skořice
  • 6 středně velkých jablek
Postup:
Jablka oloupáme a nastrouháme. Změklé máslo ušleháme s cukrem, vejci a přišleháme tvaroh. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozložíme na plech s pečící fólií nebo papírem. Povrch poklademe strouhanými jablky a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 40 - 45 minut.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání