28 března 2015

Lví sušenky

Rozpis:
  • 440 g hladké mouky
  • 250 g másla (hery)
  • 140 g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce vanilkového pudinku
  • 2 lžíce kakaa
  • čokoláda na zdobení
Postup:
Vyšleháme máslo s cukry, žloutky a rozdělíme na polovinu. Do jedné poloviny vyšlehané směsi přidáme 220 g mouky, 2 lžíce vanilkového pudinku a vypracujeme těsto. Také z druhé poloviny směsi, 220 g mouky a kakaa vypracujeme těsto.
Ze světlého těsta uděláme váleček o průměru cca 3 cm a 30 cm dlouhý. Z tmavého těsta vyválíme mezi dvěma fóliemi obdélník 30 cm dlouhý a cca 14 cm široký, aby šel omotat okolo světlého válečku. Omotaný váleček uhladíme a opatrně srovnáme nerovnosti. Potom ho zabalíme do fólie a vložíme do chladničky ztuhnout.
Ztuhlý váleček nakrájíme na 5 - 6 mm silné plátky. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 - 180°C cca 12 minut. Po vychladnutí lvíčky dozdobíme rozehřátou čokoládou pomocí párátka. Na ouška lze také použít kousky mandlí před pečením.
Inspirace z internetu - upraveno.








Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání