Rozpis:
- 500 g brambor vařených ve slupce
- 150 g hrubé mouky
- 30 g másla
- 1 vejce
- sůl
Náplň:
- 400 g uzené slaniny
- 4 vejce
- pažitka, sůl
Na obalení:
- 120 g strouhanky
- 100 g másla
Postup:
Brambory oloupeme a zchladlé nastrouháme. Přidáme mouku, změklé máslo, sůl, vejce a vypracujeme těsto. Necháme asi půl hodiny uležet.
Slaninu nakrájíme na kostičky, osmažíme, přidáme vejce a připravíme tuhou smaženici. Ochutíme solí, pepřem a pažitkou.
Z těsta uděláme váleček, rozkrájíme na 12 -16 dílků. Každý dílek zploštíme dlaní, na něj dáme připravenou smaženici a vytvarujeme knedlíky. Vaříme v parním hrnci nebo ve slané vodě cca 15 minut.
Strouhanku osmažíme na másle a uvařené okapané knedlíky v ní obalíme. Podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat