Rozpis:
- 650 g BEBE sušenek
- 1,2 l mléka
- 1 pudink karamel
- 1 pudink pistácie
- 1 pudink vanilka
- 120 g cukru krupice
- 350 ml šlehačky
- ztužovač šlehačky
Postup:
Použila jsem formu na koláč Zenker s odnimatelným okrajem (40 x 25 cm). Pokud bude forma menší, spotřebujete méně sušenek a vrstva pudinku bude vyšší.
Bebe sušenky narovnáme do formy. Uvaříme si klasickým způsobem karamelový pudink ze 400 ml mléka a 40 g cukru. Ihned ho rozetřeme na sušenky a poklademe další vrstvou sušenek. Dále si uvaříme stejným způsobem třeba vanilkový pudink a postup opakujeme. Nakonec pistáciový pudink a navrch narovnáme poslední vrstvu sušenek. Necháme zchladnout, nejlépe přes noc. Z formy uvolníme okraj a řezy potřeme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem. Zarovnáme okraje řezů a nakrájíme. Můžeme ještě dozdobit šlehačkou, nebo pouze posypat strouhanou čokoládou, čokoládovou rýží, nebo jinak dozdobit.
Inspirace: Nápady-návody.sk - upraveno.
Žádné komentáře:
Okomentovat