21 února 2015

Pečená krkovice s marinádou

Rozpis:
  • 4 plátky libové krkovice
  • 2 cibule
Marináda:
  • 8 lžic kečupu
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička sladké papriky
  • cca 1/4 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 6 - 8 stroužků česneku (protlačených lisem)
Postup:
Z uvedených ingrediencí metličkou vyšleháme marinádu. Plátky krkovice mírně naklepeme a nařízneme kraje, aby se nekroutily. Namáčíme v marinádě a skladáme je do mísy. Přikryjeme pokličkou nebo fólií a necháme do druhého dne marinovat.
Na dno pekáče nasypeme cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka. Na cibuli naskládáme kotlety a zbytkem marinády ještě na povrchu potřeme. Pekáč přikryjeme druhým dílem nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Asi po 40 minutách maso obrátíme, pokud je potřeba podlijeme troškou horké vody a pekáč vložíme do trouby už nepřikrytý. Dopékáme při teplotě cca 170 -180°C cca 30 minut . Během této doby maso opět obrátíme a navrstvíme na něj výpek.
Z cibule a marinády vznikne chutný sosík.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání