08 ledna 2015

Vepřové na citronu

Rozpis:
  • 800 g vepřové kýty nebo plece
  • 450 g syrových brambor
  • 150 g mrkve
  • 1 střední cibule
  • 100 g čerstvých nebo mražených hub
  • 2 střední citrony
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 80 g másla
  • sůl, pepř
Postup:
Maso nakrájíme na malé kostky a v kastrolu je na másle asi 10 minut opékáme. Přidáme drobně pokrájenou cibuli a necháme orestovat. Přilijeme cca 1,5 litru horké vody a vaříme 45 minut. Potom přidáme mrkev nakrájenou na silnější kolečka a po pěti minutách ještě oloupané brambory nakrájené na větší kousky a houby na plátky. Dolijeme ještě asi 1/4 litru vody, společně vaříme cca 15 minut, osolíme, opepříme a přilijeme citronovou šťávu. Zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě. Na mírném ohni a za občasného zamíchání necháme ještě 10 minut provařit.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání