09 ledna 2015

Koláč s hruškami

Rozpis:
  • 500 g listového těsta
  • 3 velká vejce
  • 120 g moučkového cukru
  • 60 g hladké mouky
  • 60 g polohrubé mouky
  • 3 - 4 hrušky
  • pikantní zavařenina
  • mouka na vyválení listového těsta
Postup:
Nejprve si oloupeme hrušky, přepůlené bez jadřinců je vložíme do vody s kyselinou citronovou, aby nezhnědly.
Z listového těsta vyválíme plát, přendáme na plech, propícháme vidličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C zapéct.
Na piškotové těsto si vyšleháme celá vejce s cukrem do husté pěny a do té vmícháme přesátou mouku.
Zapečené těsto potřeme zavařeninou (použila jsem domácí višňový džem) a na ní stejnoměrně rozetřeme těsto piškotové. Hrušky osušíme, nakrájíme na plátky a poklademe na těsto. Vložíme do trouby s teplotou 190°C a pečeme 12 - 15 minut.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...