Rozpis:
- 500 g listového těsta
- 3 velká vejce
- 120 g moučkového cukru
- 60 g hladké mouky
- 60 g polohrubé mouky
- 3 - 4 hrušky
- pikantní zavařenina
- mouka na vyválení listového těsta
Postup:
Nejprve si oloupeme hrušky, přepůlené bez jadřinců je vložíme do vody s kyselinou citronovou, aby nezhnědly.
Z listového těsta vyválíme plát, přendáme na plech, propícháme vidličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C zapéct.
Na piškotové těsto si vyšleháme celá vejce s cukrem do husté pěny a do té vmícháme přesátou mouku.
Zapečené těsto potřeme zavařeninou (použila jsem domácí višňový džem) a na ní stejnoměrně rozetřeme těsto piškotové. Hrušky osušíme, nakrájíme na plátky a poklademe na těsto. Vložíme do trouby s teplotou 190°C a pečeme 12 - 15 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat