Rozpis:
- 280 g polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžičky tymiánu
- špetka soli
- 1 střední červená cibule
- 60 g strouhaného Pecorina nebo ementálu
- 60 g strouhané Goudy nebo eidamu
- 150 g bílého jogurtu
- 3 lžíce oleje
- 150 ml mléka
- 2 vejce
- máslo a jemná strouhanka na formu
- rybíz na posypání
- brusinkový kompot nebo rybízové brusinky
Postup:
Smícháme sypké ingredience - mouku, sůl, prášek do pečiva, strouhané sýry, čerstvý nebo sušený tymián podle chuti a jemně pokrájenou cibuli. Ve druhé míse rozšleháme vejce, jogurt, olej a mléko. Přidáme sypkou směs a vymícháme hladké těsto. Formu na muffiny vymažeme máslem a vysypeme jemnou strouhankou. Těsto rozdělíme do formy a můžeme posypat kuličkami rybízu. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 25 minut. Upečené muffiny dáme na mřížku vychladnout. Podáváme s brusinkovým kompotem nebo rybízovými brusinkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat