28 ledna 2015

Švihovská polévka

Rozpis:
  • 1 cibule
  • 4 brambory
  • 30 g másla
  • 1 rajský protlak
  • nové koření, celý pepř, bobkový list
  • 1 vepřové uzené koleno
  • 2 hrsti sušených hub
  • 10 - 15 růžičkových kapustiček
  • 2 rajčata
  • sůl, mletý pepř
Postup:
Na másle orestujeme pokrájenou cibuli, vložíme na větší kousky nakrájené oloupané brambory a opět orestujeme. Přidáme rajský protlak, nové koření, celý pepř a bobkový list, zarestujeme a zalijeme vodou.
Uzené koleno rozkrojíme ( já jsem použila uzenou křížovou kost tzv. ocásky), vložíme do polévky, přilijeme namočené houby i s vodou, ve které se máčely. Asi po půlhodině přidáme očištěné rozpůlené kapustičky. Vaříme do změknutí masa. Potom maso vyjmeme, obereme z kostí, nakrájíme a vložíme zpět do polévky. Rajčata nakrájíme na větší kostky, přidáme do polévky, dochutíme pepřem a solí a ještě chvíli povaříme.
Inspirace: Kluci v akci





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání