- 500 g moučných brambor
- 1 velké vejce
- 120 g hrubé mouky
- sůl, pepř, muškátový oříšek
Náplň:
- 100 g uzeného masa nebo šunky
- 50 g pórku
- 1 lžíce másla
- koření na pizzu
- mouka na vyvalování
- zakysaná smetana (cca 70 g)
- 2 lžíce tekutého másla na potření
Postup:
Uzené maso nebo šunku nakrájíme s pórkem nadrobno, podusíme na lžíci másla, osolíme a okořeníme. Náplň necháme vychladnout.
Brambory ve slupce uvaříme doměkka, scedíme a necháme vychladnout. Oloupané je nastrouháme, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátového oříšku. S vejcem a moukou vypracujeme těsto. Na pomoučněném válu z něho utvoříme váleček, který rozdělíme na 8 dílů. Z každého dílu vyválíme tenkou placku, potřeme lžičkou zakysané smetany. Dáme náplň, přeložíme, dobře uzavřeme a přitiskneme okraje. Přendáme na plech s pečícím papírem a potřeme tekutým máslem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°c asi 35 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat