13 ledna 2015

Bramborové kapsy

Rozpis:
  • 500 g moučných brambor
  • 1 velké vejce
  • 120 g hrubé mouky
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
Náplň:
  • 100 g uzeného masa nebo šunky
  • 50 g pórku
  • 1 lžíce másla
  • koření na pizzu
  • mouka na vyvalování
  • zakysaná smetana (cca 70 g)
  • 2 lžíce tekutého másla na potření
Postup:
Uzené maso nebo šunku nakrájíme s pórkem nadrobno, podusíme na lžíci másla, osolíme a okořeníme. Náplň necháme vychladnout.
Brambory ve slupce uvaříme doměkka, scedíme a necháme vychladnout. Oloupané je nastrouháme, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátového oříšku. S vejcem a moukou vypracujeme těsto. Na pomoučněném válu z něho utvoříme váleček, který rozdělíme na 8 dílů. Z každého dílu vyválíme tenkou placku, potřeme lžičkou zakysané smetany. Dáme náplň, přeložíme, dobře uzavřeme a přitiskneme okraje. Přendáme na plech s pečícím papírem a potřeme tekutým máslem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°c asi 35 minut.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání