Rozpis:
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g pšeničné celozrnné mouky
- 300 ml mléka
- 15 g droždí
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 2 lžíce slunečnicových semínek
- 1 lžíce lněných semínek
- 1 lžíce sezamu
Postup:
Do mísy nalijeme vlažné mléko, přidáme droždí a cukr. Necháme vzejít kvásek. Nasypeme prosáté mouky se solí a vypracujeme těsto. Přisypeme semínka a vpracujeme je do těsta. Potom těsto přeložíme na vál a rozdělíme na 2 nebo 3 díly. Z každého vyválíme obdélníkový plát, zavineme po delší straně. Bagetu přendáme na plech s pečící fólií, tak, aby zakončení zavinutí bylo na spodní straně (bageta si zachová lepší tvar). Ostrým, nožem do ní uděláme zářezy.
Necháme přikryté utěrkou 50 - 60 minut nakynout. Potřeme vodou a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C, pečeme 20 - 25 minut. Při pečení vložíme na dno trouby kastrůlek s vodou. Po upečení necháme zchladnout na mřížce.
Inspirace z internetu - upraveno.
Žádné komentáře:
Okomentovat