18 ledna 2015

Domácí tmavá bageta

Rozpis:
  • 200 g polohrubé mouky
  • 200 g pšeničné celozrnné mouky
  • 300 ml mléka
  • 15 g droždí
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • 1 lžíce lněných semínek
  • 1 lžíce sezamu
Postup:
Do mísy nalijeme vlažné mléko, přidáme droždí a cukr. Necháme vzejít kvásek. Nasypeme prosáté mouky se solí a vypracujeme těsto. Přisypeme semínka a vpracujeme je do těsta. Potom těsto přeložíme na vál a rozdělíme na 2 nebo 3 díly. Z každého vyválíme obdélníkový plát, zavineme po delší straně. Bagetu přendáme na plech s pečící fólií, tak, aby zakončení zavinutí bylo na spodní straně (bageta si zachová lepší tvar). Ostrým, nožem do ní uděláme zářezy.
Necháme přikryté utěrkou 50 - 60 minut nakynout. Potřeme vodou a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C, pečeme 20 - 25 minut. Při pečení vložíme na dno trouby kastrůlek s vodou. Po upečení necháme zchladnout na mřížce.
Inspirace z internetu - upraveno.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání