Rozpis piškot:
- 6 velkých vajec
- 180 g cukru krupice
- 240 g polohrubé mouky
- 3 lžíce vlažné vody
- 3 lžíce oleje
- špetka soli
Krém:
- 500 ml mléka
- 2 vanilkové pudinky
- 2 lžíce cukru
- 250 g másla
- cca 100 g cukru moučky
- trochu rumu
- 80 g másla
- 1 rovná lžíce cukru
- cca 500 g potahovací hmoty Smartflex Velvet
- gelové barvy
Postup:
Bílky ušleháme se solí dotuha, přisypeme cukr a šleháme, než se rozpustí. Potom postupně zašleháme žloutky, vodu a olej. Nakonec ručně vmícháme přesátou mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Upečeme v troubě vyhřáté na 170°C.
Na krém si uvaříme z mléka, cukru a pudinkových prášků pudink. Po vychladnutí ho vešleháme do másla našlehaného s cukrem. Krém můžeme dochutit rumem nebo přidat kakaový prášek.
Piškot si rozkrájíme na díly podle potřeby a slepíme krémem, po mírném zatuhnutí okrájíme do požadovaného tvaru. Z odřezků a části krému si připravíme hustou hmotu na dorovnání tvaru. Ušleháme 80 g másla s rovnou lžící cukru moučky a celý dort před potahováním potřeme. Potahová hmota by neměla přijít do styku s pudinkovým krémem, aby neměkla. Necháme opět ztuhnout. Potom si vyválíme potahovku, pokryjeme korpus a dobře uhladíme. Nakonec obarvíme potahovku, uděláme kola, okna, světla a dozdobíme podle vlastní fantazie.
Žádné komentáře:
Okomentovat