14 prosince 2014

Kokosová srdíčka

Rozpis kakaové těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 150 g másla nebo hery
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 vejce
Nepečená bílá hmota:
  • 140 g mletého kokosu
  • 160 g moučkového cukru
  • 120 g másla
  • 120 g sušeného mléka
  • 1 bílek
  • rum podle chuti
  • trochu krému
  • bílá čokoláda na postříkání
Postup:
Z uvedených ingrediencí vypracujeme kakaové těsto a necháme v chladnu odpočinout. Těsto rozválíme a vykrajujeme srdíčka, přendáme na plech s pečícím papírem a upečeme při teplotě 170°C.
Propracujeme kokos, cukr, sušené mléko, máslo, bílek a rum. Tvoříme kuličky, které obalíme v cukru a vmáčkneme do formiček. Vyklepneme a necháme do druhého dne zatuhnout.
Krémem slepujeme s kakaovými srdíčky. Povrch můžeme postříkat bílou čokoládovou polevou.
Inspirace: Helenčino pečení - mírně upraveno.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání