17 prosince 2014

Copánky z bůčku

Rozpis:
  • libový vepřový bok bez kosti

  • cibule
  • grilovací koření nebo jiné pikantní
  • sůl
Postup:
Z libového bůčku nakrájíme pruhy. Rozdělíme je na tři tenké proužky, ale na jednom konci nedokrojíme. Z nich potom pleteme copánky. Na dno pekáčku dáme vrstvu cibule pokrájené na tenká půlkolečka. Copánky položíme na cibuli, posypeme grilovacím kořením nebo kořením podle vlastní chuti a pokud je potřeba, dosolíme. Podlijeme trochou vody a zvolna pečeme zakryté pokličkou. Když jsou copánky téměř měkké, pokličku odstraníme. Maso dopečeme a necháme mírně zezlátnout.
Inspirace: přišlo mi emailovou poštou.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Briošky s čokoládou

  Rozpis: 500 g hladké mouky 80 g cukru krupice 80 g másla 2 vejce 250 ml vlažného mléka 20 g droždí 3/4 lžičky soli 80 g Čokofloků žloutek ...