17 prosince 2014

Copánky z bůčku

Rozpis:
  • libový vepřový bok bez kosti

  • cibule
  • grilovací koření nebo jiné pikantní
  • sůl
Postup:
Z libového bůčku nakrájíme pruhy. Rozdělíme je na tři tenké proužky, ale na jednom konci nedokrojíme. Z nich potom pleteme copánky. Na dno pekáčku dáme vrstvu cibule pokrájené na tenká půlkolečka. Copánky položíme na cibuli, posypeme grilovacím kořením nebo kořením podle vlastní chuti a pokud je potřeba, dosolíme. Podlijeme trochou vody a zvolna pečeme zakryté pokličkou. Když jsou copánky téměř měkké, pokličku odstraníme. Maso dopečeme a necháme mírně zezlátnout.
Inspirace: přišlo mi emailovou poštou.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...