17 prosince 2014

Copánky z bůčku

Rozpis:
  • libový vepřový bok bez kosti

  • cibule
  • grilovací koření nebo jiné pikantní
  • sůl
Postup:
Z libového bůčku nakrájíme pruhy. Rozdělíme je na tři tenké proužky, ale na jednom konci nedokrojíme. Z nich potom pleteme copánky. Na dno pekáčku dáme vrstvu cibule pokrájené na tenká půlkolečka. Copánky položíme na cibuli, posypeme grilovacím kořením nebo kořením podle vlastní chuti a pokud je potřeba, dosolíme. Podlijeme trochou vody a zvolna pečeme zakryté pokličkou. Když jsou copánky téměř měkké, pokličku odstraníme. Maso dopečeme a necháme mírně zezlátnout.
Inspirace: přišlo mi emailovou poštou.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Cuketový koláč s borůvkami

Rozpis: 3 vejce 80 g cukru krupice 3 lžíce oleje 28 g polohrubé mouky 250 g cukety 1 prášek do pečiva borůvky Postup: Vyšleháme cukr s vejci...