22 prosince 2014

Barevné kokosové řezy


Rozpis:
  • 250 g jemně mletého kokosu
  • 1 konzerva Salka
  • cca 180 g cukru moučky
  • 2 lžíce Malibu (kokosového likéru)
  • 2 lžíce kakaa
  • červená cukrářská gelová barva
  • moučkový cukr na podsypání při vyvalování
  • strouhaný kokos na posypání
Postup:
Smícháme cukr, kokos, kokosový likér a slazené kondenzované mléko ( necelou 1/4 Salka si necháme stranou na promázání). Dobře promícháme a cukru přidáme tolik, aby nám vznikla tuhá hmota. Rozdělíme ji na 3 části. Jednu necháme bílou, druhou obarvíme červenou potravinářskou barvou a do třetí části vpracujeme kakao. Z každé části vyválíme na nepatrně pocukrovaném pečícím papíru plát ( nejlépe přes potravinářskou fólii). Pláty skládáme na sebe a slepujeme je zbylým kondenzovaným mlékem. Takto slepený řez rozkrojíme na dvě poloviny. Jednu polovinu potřeme mlékem, druhou na ni položíme a zlehka přimáčkneme. Povrch potřeme opět kondenzovaným mlékem a posypeme kokosem. Necháme v chladnu zatuhnout do druhého dne. Zarovnáme okraje a nakrájíme.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání