02 listopadu 2014

Švestkový koláč s drobenkou

Rozpis:
  • 4 žloutky
  • 100 g másla
  • 150 g cukru moučky
  • 300 g hladké mouky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 5 lžic mléka
  • 4 bílky
  • špetka soli
Drobenka:
  • 100 g polohrubé mouky
  • 80 g másla
  • 80 g cukru krupice
  • 1 velký kompot švestek bez pecek
Postup:
Vyšleháme změklé máslo, žloutky a cukr. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Do ušlehané hmoty přilijeme mléko a postupně po částech vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh. Těsto rozetřeme na plech vystříkaný olejem ve spreji nebo vymazaný a vysypaný jemnou strouhankou. Poklademe okapanými půlkami švestek (můžeme použít také mražené nebo čerstvé) a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě vyhřáté na cca 170°C 25 - 30 minut. Po vychladnutí nakrájíme a můžeme podávat i pocukrované.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání