Rozpis:
- 4 žloutky
- 100 g másla
- 150 g cukru moučky
- 300 g hladké mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 5 lžic mléka
- 4 bílky
- špetka soli
Drobenka:
- 100 g polohrubé mouky
- 80 g másla
- 80 g cukru krupice
- 1 velký kompot švestek bez pecek
Postup:
Vyšleháme změklé máslo, žloutky a cukr. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Do ušlehané hmoty přilijeme mléko a postupně po částech vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh. Těsto rozetřeme na plech vystříkaný olejem ve spreji nebo vymazaný a vysypaný jemnou strouhankou. Poklademe okapanými půlkami švestek (můžeme použít také mražené nebo čerstvé) a posypeme drobenkou. Pečeme v troubě vyhřáté na cca 170°C 25 - 30 minut. Po vychladnutí nakrájíme a můžeme podávat i pocukrované.
Žádné komentáře:
Okomentovat