03 listopadu 2014

Hranolkový koláč s kyselými houbami

Rozpis:
  • 400 g mražených bramborových hranolků
  • 300 g nakládaných kyselých hub (okapaných)
  • 6 vajec
  • 6 lžic polohrubé mouky
  • 8 lžic mléka
  • 1/3 lžičky prášku do pečiva
  • muškátový květ, sůl, pepř
  • 2 - 3 lžíce pokrájeného pórku nebo naťové cibulky
  • 2 lžíce strouhaného sýra Pecorino (nebo ementál)
Postup:
Hranolky nasypeme do formy (28 cm) vyložené pečícím papírem nebo vymazané a ještě z nich uděláme zvýšený okraj. Posolíme a formu vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, zapečeme cca 15 minut.
Vejce ušleháme s mlékem, moukou, práškem do pečiva, solí a kořením. Když jsou hranolky propečené, zalijeme je vaječným těstíčkem, do kterého vmícháme okapané nakládané houby a posypeme pórkem nebo cibulkou.
Vložíme zpět do trouby a koláč pečeme, dokud nezačne na povrchu zlátnout. Těsně před vyndáním z trouby jej posypeme sýrem a zapečeme.
Koláč je dobrý i studený. Z tohoto množství je 4 - 5 porcí.
Inspirace: Žena a kuchyně - upraveno.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání