Rozpis:
- 400 g mražených bramborových hranolků
- 300 g nakládaných kyselých hub (okapaných)
- 6 vajec
- 6 lžic polohrubé mouky
- 8 lžic mléka
- 1/3 lžičky prášku do pečiva
- muškátový květ, sůl, pepř
- 2 - 3 lžíce pokrájeného pórku nebo naťové cibulky
- 2 lžíce strouhaného sýra Pecorino (nebo ementál)
Postup:
Hranolky nasypeme do formy (28 cm) vyložené pečícím papírem nebo vymazané a ještě z nich uděláme zvýšený okraj. Posolíme a formu vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, zapečeme cca 15 minut.
Vejce ušleháme s mlékem, moukou, práškem do pečiva, solí a kořením. Když jsou hranolky propečené, zalijeme je vaječným těstíčkem, do kterého vmícháme okapané nakládané houby a posypeme pórkem nebo cibulkou.
Vložíme zpět do trouby a koláč pečeme, dokud nezačne na povrchu zlátnout. Těsně před vyndáním z trouby jej posypeme sýrem a zapečeme.
Koláč je dobrý i studený. Z tohoto množství je 4 - 5 porcí.
Inspirace: Žena a kuchyně - upraveno.
Žádné komentáře:
Okomentovat