Rozpis:
- 400 g hladké mouky
- 200 g strouhané Goudy
- 250 g hery
- 150 ml šlehačky
- sůl
- mouka na vyvalování těsta
- vejce na potření
- semínka (lněné, sezamové,...)
- pikantní koření
- strouhaný sýr
Postup:
Z mouky, sýra, hery, šlehačky a soli vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme do fólie a necháme cca hodinu v chladničce ztuhnout. Z těsta vyvalujeme na pomoučněném válu plát 3 - 4 mm silný a vykrajujeme různé tvary. Přeložíme na plech s pečícím papírem, potřeme vejcem a posypeme semínky, solí, pikantním kořením, sýrem a pod. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 - 200°C cca 8 - 10 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat