20 listopadu 2014

Roláda s pařížskou šlehačkou

Rozpis:
  • 4 vejce
  • 100 g cukru krupice
  • 2 lžíce horké vody
  • 50 g polohrubé mouky
  • 50 g solamylu
  • špetka prášku do pečiva
Pařížská šlehačka:
  • z 500 ml smetany 
Postup:
Šleháme žloutky s cukrem a horkou vodou do husté hmoty. Vešleháme mouku se solamylem a špetkou prášku do pečiva. Nakonec zvolna vmícháme hustý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C cca 10 minut. Ještě horký piškotový plát stáhneme z plechu a necháme vychladnout.
Vychlazenou pařížskou šlehačku ušleháme. Potřeme piškot, srolujeme do rolády a potřeme i na povrchu. Můžeme dozdobit šlehačkou. Vložíme do ledničky vychladit.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Briošky s čokoládou

  Rozpis: 500 g hladké mouky 80 g cukru krupice 80 g másla 2 vejce 250 ml vlažného mléka 20 g droždí 3/4 lžičky soli 80 g Čokofloků žloutek ...