Rozpis:
- 4 vejce
- 100 g cukru krupice
- 2 lžíce horké vody
- 50 g polohrubé mouky
- 50 g solamylu
- špetka prášku do pečiva
Pařížská šlehačka:
- z 500 ml smetany
Postup:
Šleháme žloutky s cukrem a horkou vodou do husté hmoty. Vešleháme mouku se solamylem a špetkou prášku do pečiva. Nakonec zvolna vmícháme hustý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C cca 10 minut. Ještě horký piškotový plát stáhneme z plechu a necháme vychladnout.
Vychlazenou pařížskou šlehačku ušleháme. Potřeme piškot, srolujeme do rolády a potřeme i na povrchu. Můžeme dozdobit šlehačkou. Vložíme do ledničky vychladit.
Žádné komentáře:
Okomentovat