15 listopadu 2014

Azu po tatarsku

Rozpis:
  • 800 g hovězího masa
  • 3 - 4 cibule
  • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
  • sůl, pepř
  • 2 - 3 bobkové listy
  • cca 150 g rajského protlaku
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 3 střední kyselé okurky
  • olej
Postup:
Hovězí maso nakrájíme na nudličky a cibuli na půlkolečka, nemusí být jemně pokrájená - rozdusí se. Do kastrolu nalijeme olej, přisypeme pokrájenou cibuli a zprudka orestujeme do sklovita. Přidáme pokrájené maso a také zprudka restujeme. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a dusíme do vysmahnutí šťávy. Zasypeme moukou a osmahneme. Přidáme protlak, zalijeme vývarem, dusíme do změknutí a pokud je potřeba, ještě doléváme vodu. Nakonec přidáme okurky pokrájené na drobné nudličky, chvilku provaříme a podáváme.
Příloha: tarhoňa, rýže a pod.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání