Rozpis:
- 800 g hovězího masa
- 3 - 4 cibule
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- sůl, pepř
- 2 - 3 bobkové listy
- cca 150 g rajského protlaku
- 500 ml hovězího vývaru
- 3 střední kyselé okurky
- olej
Postup:
Hovězí maso nakrájíme na nudličky a cibuli na půlkolečka, nemusí být jemně pokrájená - rozdusí se. Do kastrolu nalijeme olej, přisypeme pokrájenou cibuli a zprudka orestujeme do sklovita. Přidáme pokrájené maso a také zprudka restujeme. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a dusíme do vysmahnutí šťávy. Zasypeme moukou a osmahneme. Přidáme protlak, zalijeme vývarem, dusíme do změknutí a pokud je potřeba, ještě doléváme vodu. Nakonec přidáme okurky pokrájené na drobné nudličky, chvilku provaříme a podáváme.
Příloha: tarhoňa, rýže a pod.
Žádné komentáře:
Okomentovat