04 října 2014

Klobása se špenátem

Rozpis:
  • 500 - 600 g bílé klobásy
  • 450 g sekaného špenátu
  • 3 vejce
  • 1 cibule,
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce oleje
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce oleje na vymazání zapékací misky
  • strouhaný sýr na posypání
Postup:
Na oleji osmahneme cibuli, přisypeme mražený špenát ze sáčku a podusíme. Dochutíme česnekem, solí, pepřem a necháme mírně vychladnout.
Do zapékací misky nepatrně vymazané olejem stočíme klobásu do spirály. Špenát smícháme s vejci a rozetřeme na klobásu. Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a zapečeme do ztuhnutí špenátové vrstvy (30 - 40 minut). Vyjmeme z trouby, posypeme strouhaným sýrem a opět vložíme do trouby, pokud se sýr neroztaví.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání