Rozpis:
- 500 - 600 g bílé klobásy
- 450 g sekaného špenátu
- 3 vejce
- 1 cibule,
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce oleje
- sůl, pepř
- 1 lžíce oleje na vymazání zapékací misky
- strouhaný sýr na posypání
Postup:
Na oleji osmahneme cibuli, přisypeme mražený špenát ze sáčku a podusíme. Dochutíme česnekem, solí, pepřem a necháme mírně vychladnout.
Do zapékací misky nepatrně vymazané olejem stočíme klobásu do spirály. Špenát smícháme s vejci a rozetřeme na klobásu. Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a zapečeme do ztuhnutí špenátové vrstvy (30 - 40 minut). Vyjmeme z trouby, posypeme strouhaným sýrem a opět vložíme do trouby, pokud se sýr neroztaví.
Žádné komentáře:
Okomentovat