Rozpis:
- 5 plátků krkovice
- 2 velké cibule
- 6 - 8 větších žampionů
- 200 g strouhané goudy
- 4 velké stroužky česneku
- 1 vrchovatá lžíce pokrájeného citronového tymiánu
- 1 vrchovatá lžíce pokrájené česnekové pažitky
- sůl, pepř
Postup:
Drobně pokrájíme citronový tymián, česnekovou pažitku a promícháme s lisovaným česnekem. Naklepané, opepřené a osolené plátky krkovice vložíme do pekáčku. Potřeme bylinkovou směsí, poklademe plátky žampionů a cibule. Podlijeme cca 100 ml vody, přiklopíme víkem a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme a občas polijeme maso výpekem. Když je maso téměř měkké, víko odklopíme, dopékáme a poléváme šťávou. Měkké maso posypeme strouhaným sýrem a dáme zpět do trouby. Asi po deseti minutách vyjmeme z trouby a podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat