07 září 2014

Zapečená vepřová krkovice

Rozpis:
  • 5 plátků krkovice
  • 2 velké cibule
  • 6 - 8 větších žampionů
  • 200 g strouhané goudy
  • 4 velké stroužky česneku
  • 1 vrchovatá lžíce pokrájeného citronového tymiánu
  • 1 vrchovatá lžíce pokrájené česnekové pažitky
  • sůl, pepř
Postup:
Drobně pokrájíme citronový tymián, česnekovou pažitku a promícháme s lisovaným česnekem. Naklepané, opepřené a osolené plátky krkovice vložíme do pekáčku. Potřeme bylinkovou směsí, poklademe plátky žampionů a cibule. Podlijeme cca 100 ml vody, přiklopíme víkem a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme a občas polijeme maso výpekem. Když je maso téměř měkké, víko odklopíme, dopékáme a poléváme šťávou. Měkké maso posypeme strouhaným sýrem a dáme zpět do trouby. Asi po deseti minutách vyjmeme z trouby a podáváme.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání