Rozpis:
- 450 g hladké mouky
- 30 g droždí
- 1 lžička cukru krupice
- 150 - 200 ml vlažného mléka
- 150 g másla
- 4 žloutky
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžička citronové kůry
- 1 lžička soli
Náplň:
- 1 kg měkkého tvarohu
- 2 lžíce krupice
- 2 vanilkové cukry
- 100 g rozinek
- 2 lžičky strouhané citronové kůry
- 4 bílky
- 200 g cukru krupice
Postup:
Droždí smícháme s cukrem, přidáme trochu vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, přidáme nahrubo nastrouhané máslo, žloutky, zakysanku, kvásek a mléko. Zaděláme tužší vláčné těsto, rozdělíme na dva díly a na pečícím papíru vyválíme plát. Tvaroh na náplň smícháme s krupicí, vanilkovým cukrem, rozinkami a citronovou kůrou. Z bílků vyšleháme sníh, zašleháme cukr krupici a pěnu vmícháme do tvarohu. Vyválený plát těsta potřeme tvarohovou náplní, překryjeme druhým plátem těsta a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Potom propícháme vidličkou, aby při pečení mohla unikat pára. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Teplotu snížíme na 175°C a pečeme cca 35 minut. Zchladlé řezy nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem.
Inspirace: Knihovnička RECEPTY.
Žádné komentáře:
Okomentovat