29 září 2014

Šťavnaté tvarohové řezy

Rozpis:
  • 450 g hladké mouky
  • 30 g droždí
  • 1 lžička cukru krupice
  • 150 - 200 ml vlažného mléka
  • 150 g másla
  • 4 žloutky
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička soli
Náplň:
  • 1 kg měkkého tvarohu
  • 2 lžíce krupice
  • 2 vanilkové cukry
  • 100 g rozinek
  • 2 lžičky strouhané citronové kůry
  • 4 bílky
  • 200 g cukru krupice
Postup:
Droždí smícháme s cukrem, přidáme trochu vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, přidáme nahrubo nastrouhané máslo, žloutky, zakysanku, kvásek a mléko. Zaděláme tužší vláčné těsto, rozdělíme na dva díly a na pečícím papíru vyválíme plát. Tvaroh na náplň smícháme s krupicí, vanilkovým cukrem, rozinkami a citronovou kůrou. Z bílků vyšleháme sníh, zašleháme cukr krupici a pěnu vmícháme do tvarohu. Vyválený plát těsta potřeme tvarohovou náplní, překryjeme druhým plátem těsta a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Potom propícháme vidličkou, aby při pečení mohla unikat pára. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Teplotu snížíme na 175°C a pečeme cca 35 minut. Zchladlé řezy nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem.
Inspirace: Knihovnička RECEPTY.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání