Rozpis:
- 300 g malin
- 100 g másla
- 180 g sušenek Kakaové věnečky
- 70 g piškotů
- 5 plátků želatiny
- 500 g mascarpone
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 6 lžic cukru moučky
- 200 ml smetany na šlehání
- maliny a čokoládová rýže na zdobení
Postup:
Sušenky a piškoty nadrtíme nebo umeleme a dobře promícháme s rozpuštěným máslem. Kruh dortové formy (průměr 24 cm) položíme na dortový talíř a vzniklé těsto na něj rozložíme a přimáčkáme. Vložíme do chladničky.
Namočíme želatinu. Smícháme mascarpone, tvaroh a cukr. Želatinu vymačkáme a rozpustíme v trošce horké vody. 2 - 3 lžíce krému promícháme se želatinou a potom ji vmícháme do krému. Nakonec vmícháme dotuha šlehanou smetanu.
Asi 1/3 krému natřeme na korpus, posypeme polovinou malin, potřeme druhým dílem krému, opět nasypeme maliny , potřeme zbytkem krému a urovnáme. Dort vložíme do chladničky na 2 - 3 hodiny vychladit. Potom objedeme kruh nožem a odstraníme ho. Před podáváním dozdobíme malinami a čokoládou.
Žádné komentáře:
Okomentovat