Rozpis:
- 350 - 400 g kuřecích prsních řízků
- 2 lžíce oleje
- Kouřová sůl Petra Stupky
- citronový tymián
Těstíčko:
- 1 velké vejce
- 5 lžic hladké mouky
- 1 lžička dijo
nské hořčice - sůl, pepř
- pivo (cca 75 ml)
- olej na smažení
Postup:
Kuřecí řízky nakrájíme na menší plátky a lehce naklepeme. Z obou stran potřeme nepatrně olejem, posypeme kouřovou solí a lístky citronového tymiánu. Vložíme na cca hodinu do chladničky.
V misce rozšleháme vejce s pivem, hořčicí a moukou na středně řídké těstíčko, které osolíme a opepříme. Odleželé plátky masa protáhneme těstíčkem a pozvolna usmažíme na oleji. Necháme okapat na ubrousku.
Podáváme s brambory, tatarkou a zeleninovým salátem.
Žádné komentáře:
Okomentovat