22 září 2014

Kuře s rozmarýnem a česnekem

Rozpis:
  • 1 kuře
  • 1 velká cibule
  • 5 velkých stroužků česneku
  • větvičky rozmarýnu
  • sůl
Postup:
Na dno kastrolu dáme česnek pokrájený na plátky a cibuli na půlkolečka. Omyté kuře nasolíme na povrchu i uvnitř a vložíme do kastrolu. Podlijeme cca 150 ml vody, přidáme rozmarýn, přikryjeme pokličkou a pečeme při 180°C za občasného polévání výpekem. Když je kuře téměř měkké, odstraníme pokličku a dopečeme do zezlátnutí. Potom kuře vyjmeme, odstraníme větvičky rozmarýmu a šťávu zredukujeme.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...