24 září 2014

Bramboráky z čerstvých hub

Rozpis:
  • 1 kg brambor
  • 200 - 250 ml mléka
  • 400 g čerstvých hub
  • 30 g másla
  • 4 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 lžíce majoránky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • sůl
  • cca 250 g polohrubé mouky
  • olej na smažení
Postup:
Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. Krátce podusíme na rozehřátém másle a dvou lžících vody, odstavíme a necháme vychladnout. Oloupané brambory nastrouháme najemno a spaříme vroucím mlékem, aby nezčernaly. Přidáme vejce, koření, sůl, lisovaný česnek a houby. Promícháme a zahustíme podle potřeby moukou.
Na pánvi mírně potřené olejem postupně upečeme bramboráčky.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání