06 srpna 2014

Vepřový guláš Bernard

Rozpis:
  • 600 g vepřové plece
  • 1 - 2 lžíce sádla
  • 300 g cibule
  • 300 ml piva Bernard
  • 3 velké stroužky česneku
  • sůl, mletý kmín, pepř
  • sladká paprika a trochu pálivé
  • strouhanka na zahuštění
Postup:
Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do mírného zhnědnutí a vložíme plec pokrájenou na větší kostky. Orestujeme zprudka, aby se maso zatáhlo. Přidáme koření, sůl a chvilku osmahneme. Zalijeme hrnkem horké vody a přilijeme pivo. Přiklopíme pokličkou, za občasného zamíchámí dusíme téměř do měkka a pokud je potřeba, dolijeme vodu. Zahustíme jemnou strouhankou, povaříme do změknutí masa a rozvaření strouhanky.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání