Rozpis těsto:
- 250 g hladké mouky
- 140 g hery
- 1 žloutek
- 6 lžic vody
- 1/2 lžičky soli
Náplň:
- 300 g mraženého listového špenátu
- 200 g uzeného masa (šunky)
- 3 vejce
- 3 lžíce mléka
- 1 cibule
- 3 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 50 g sýra Pecorino
- sůl, pepř
Postup:
V mouce rozdrobíme vychlazenou heru, přidáme žloutek, vodu a sůl. Zaděláme hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a vložíme alespoň na 30 minut do ledničky.
Na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibuli a česnek, vložíme rozmražený okapaný špenát, krátce osmahneme a necháme vychladnout. Vejce rozšleháme s mlékem, přisypeme drobně pokrájené maso, vychladlý špenátový základ a jemně nastrouhaný sýr. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.
Kulatý plát z vychlazeného těsta přeložíme do vymazané koláčové formy, přimáčkneme i ke krajům. Propícháme vidličkou, naplníme a urovnáme náplň. Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C do zezlátnutí korpusu a ztuhnutí náplně cca 35 - 40 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat